Bilim Merkezi’nde yarıl yıl etkinlikleri sona erdi

Bilim Merkezi’nde yarıl yıl etkinlikleri sona erdi

Kocaeli Bilim Merkezi Sömestr tatili programında öğrenciler, Bilim Atölyeleri ve Sanayi 4.0 Mucit dünyası atölyesinde eğlenerek öğrendiler. Yarıyıl tatili programında 56 Bilim Atölyesi düzenlenirken, Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi programında 10 atölye çalışması yapıldı. Kocaeli Bilim Merkezi kış akademisi programında toplamda 660 öğrenci atölyelere katıldı.

660 KATILIMCI

Kocaeli Bilim Merkezi’nde yarıyıl tatilinde düzenlenen Bilim Atölyesi programı ve “Sanayi 4.0 Mucit Dünyası” Kış Akademisi’nde eğitimler sonra erdi. 7 ve 13 yaş arası öğrenciler için düzenlenen Kış Akademisi programında katılımcılara, Makey Makey kodlama, Makey Makey Scratch, Android Yazılım İcat Atölyesi, Arduino Yazılım, 3D Obje Tasarımı, M-Bot Scratch eğitimleri verildi. İlkokul öğrencilerinden başlayarak tüm bireyleri bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmeyi amaçlayan Kış Akademisi’ne 100 katılımcıya eğitim verildi. Bilim Merkezinde düzenlenen 56 bilim atölyesinde ise 560 öğrenci katılım sağladı.

BİLİMSEL ATÖLYELER

Renkli Parçalar Atölyesi: Mühendislik ve Mimari çalışma temeline dayanan knex eğitim setleriyle çocuklar araba ve mimari tasarımlar yapıyorlar. Küçük Kahramanlar Atölyesi: Böcek koleksiyonu incelenerek böceklerin vücut yapısı öğrenilecek ve böceklerin dünyasını keşfediyorlar. Elektro Böcek Atölyesi: Tüylü tel çubuk, led ışık ve pille çocuklar hem elektriği öğrenecek hem de ufak ışıklı böcek modeli yapılıyor. Gök Bilimi Atölyesi: Öğrenciler, oyun hamurlarıyla güneş sistemimizi kurarak şekillerini ve yapısını öğreniyor. Basketçi Robot: Katılımcılar lego parçaları, sensörler ve motorlarla belli bir noktadan sürekli basket atan bir robot tasarlıyor. Hedefi Vur Robotu: Çocuklar lego parçaları, sensörler ve motorlarla yapılan robotla belirlenen hedefi vurmaya çalışıyorlar.

FEN BİLİMLERİ ATÖLYESİ

Sabun Atölyesi: Öğrenciler sabunun nasıl yapıldığını öğrenerek ve uygulamalı olarak kendi sabununu yapıyorlar. Flip - Flop Işık Atölyesi: Elektronik devre elemanları ile devre kurularak sırayla yanan ışık devresi yapılıyor. Kemik Atölyesi: Vücudumuzdaki kemik yapısı anlatılarak kemik sistemimizin modellemesi yapılıyor. Kan Hücreleri: Kan hücrelerinin modellemesi ve kan grupları nasıl belirlendiği gösteriliyor. Yaşamımızdaki Elektrik: Çocuklar elektrik devrelerini kurarak evlerde kullandığımız elektriği daha iyi anlamaları sağlanıyor.

YAPARAK, DENEYEREK ÖĞRENİYORLAR

Sanayi 4.0 Atölyesinde 7 yaş ve 13 yaş arası katılımcıların, bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları “yapan-yaşayan” konumuna getiriyor.

BİLİME BAKIŞ AÇISINI GELİŞTİRİYOR

Bilim Merkezi’nde 23 Ocak başlayan Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, 2 Şubat’ta sona erdi. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi’nde etkileşimli uygulamalarla, katılımcıların bilime bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunuyor. Katılımcılar bu programla bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konularında özgüvenlerini geliştiriyorlar.

SANAYİ 4.0 KODLAMA ATÖLYELERİ

Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi’nde katılımcılar Makey makey ile kodlama atölyesinde, Makey makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı ve kodlama öğreniyorlar. Bu atölyedeki katılımcılar eğitimden sonra kendi oyun konsollarını tasarlayabilecekler. Makey makey scracth kodlama atölyeside Makey makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı öğretiliyor. Ayrıca kış akademisinde, Android uygulama icat atölyesi, 3D obje tasarım atölyesi, Arduino yazılım atölyesi, M-Bot Scratch atölyesi, Makeblock ve scratch robot kodlama atölyeleri de bulunuyor.

Son Güncelleme : 06.02.2018 10:23:58

Kroki